visit me!

sila klik sini..

2 May 2012

SYURGA LAH TEMPATMU...

Assalamualaikum..


Hari ni jiwa sedikit kacau apabila terlihat satu gambar pembuangan bayi dalam internet. Astaghfirullah...makin menjadi-jadi gejala ini. Angka pembuangan bayi menjadi satu mimpi ngeri di alam realiti akibat  perbuatan zina dan akhirnya hamil anak luar nikah.

Lihatlah bukti kekejaman manusia........

  

Kenapa bayi ini diperlakukan sedemikian?  tergamak syaitan-syaitan yang bertopengkan manusia itu membuang darah daging sendiri di tempat yang begini kotor, jijik..Sudah tentu kupu-kupu syurga ini terseksa sebelum menemui ajalnya. Ternyata dia kesejukan, kelaparan dan kesakitan.

Tahukah kau wahai si pelaku yang kejam, kami yang masih belum merasai kebahagiaan memiliki zuriat ini sangat kecewa dengan perbuatanmu. Kami telah menghabiskan masa dan wang yang banyak untuk memiliki "nur ain" ini walaupun seorang.. Tapi apakan daya kami...
Hei!! sang pelaku yang kejam! mana perginya nilai kemanusiaan mu?!

" TERNYATA KAU SANGAT JAUH DARI ALLAH, JIKA KAU SENTIASA MENGHAMPIRI ALLAH DAN MENCARI KASIH SAYANG SERTA KEREDHAANNYA, PERCAYALAH KAU TIDAK AKAN SEDIKIT PUN TERDETIK UNTUK  MEMECAHKAN BENTENG PERTAHANAN DIRI UNTUK MELAKUKAN KEJAHATAN DAN DOSA".


P/S: Walaupun tidak pernah memiliki anak, tetapi naluri keibuan dalam jiwa ini sangat kuat. Tetapi diri ini tetap redha menghadapi segala ujian yang Maha Esa kerana DIA Yang Maha Mengetahui segala-galanya. 


No comments:

Post a Comment

komen sahabat